De genomineerden voor de NoWaste Award zijn bekend.

DMC Maaltijdservice met de pilot Maaltijdservice á la carte, Scelta Mushroom met ‘From taste2waste en Sonneveld met het product Sonextra Sustain zijn door de jury genomineerd voor de NoWasteAward. De NoWasteAward wordt maandag 7 november a.s. uitgereikt aan één van de genomineerden door het Ministerie van EL&I tijdens het Beter Eten Congres te Den Bosch.

Natuurlijk zijn we extra trots op onze partner DMC Maaltijdservice. Met een nieuwe methodiek van uitserveren aan het bed worden in het Máxima Medisch Centrum significante resultaten geboekt met het verminderen van voedselverspilling. Ook de tevredenheid van patiënten over de maaltijden en de waardering van de voedingsassistenten is enorm toegenomen.

De No Waste Award wordt uitgereikt aan de organisatie die op de meest innovatieve manier samenwerkt op het gebied van het voorkomen van voedselverspilling. Deze award wordt ter beschikking gesteld door het No Waste Network. Het No Waste Network is opgericht door het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (EL&I) om een platform te creëren waar het ministerie en haar partners samenwerken om innovatie op het gebied van voedselverspilling te stimuleren.

De jury – bestaande uit Liesbeth Driven (Veneca), John van Kessel (Syntens, House of Food), Jonathan Karpathios (chefkok restaurant Vork&Mes) en Toine Timmermans (Wageningen UR) – heeft de inzendingen zorgvuldig beoordeeld. Uit de 14 inzendingen zijn er 3 ideeën genomineerd. De winnaar wordt gekozen op grond van de volgende criteria: innovativiteit van het initiatief, de hoeveelheid voedsel die in potentie minder verspild wordt én hoe bijzonder vernieuwend de samenwerking is met ketenpartners.

De No Waste Award wordt uitgereikt tijdens het No Waste Diner dat onderdeel uitmaakt van het Beter Eten Congres. Rob Geus, o.a. bekend van de Smaakpolitie, zal de uitreiking presenteren.