Minder is meer

We schreven al over de nominatie en dan winnen ze hem nog ook. Klasse! Lees onderstaand meer in het persbericht van het No Waste Network.

8-11-2011 - Gisteravond is voor het eerst de No Waste Award uitgereikt aan het meest innovatieve initiatief voor het verminderen van voedselverspilling uit het bedrijfsleven. Tijdens het No Waste Diner ter afsluiting van het Beter Eten Congres in Den Bosch reikte Ika van der Pas namens het ministerie van Economie, Landbouw en Innovatie de prijs uit.

DMC Maaltijden heeft samen met partners Total Catering, Maxima Medisch Centrum en Kruidenier Food Services Rotterdam de award in de wacht gesleept met de pilot ‘maaltijdservice a la carte’. DMC Maaltijden en haar partners hebben bewezen voedselverspilling terug te kunnen dringen van 40 naar 2%. De jury was zeer te spreken over de schaalvergrotende potentie van de pilot en de intensieve samenwerking tussen de betrokken partijen. Juryvoorzitter en topkok Jonathan Karpatios prees daarbij ook de aandacht voor ‘lekker eten’ en de gezondheidswinst.

’Maaltijdservice á la carte’ is een pilot in het Maxima Medisch Centrum waar voeding op een andere (centrale) wijze bereid en verstrekt wordt. Er wordt gekookt op basis van wat de klant verwacht en lekker vindt. De klant kan op het laatste moment kiezen tussen de verschillende gerechten en de portiehoeveelheid. Uit onderzoek van de Wageningen Universiteit is gebleken dat op deze wijze verzorgen van de catering een enorme winst oplevert – de voedselverspilling heeft men weten terug te dringen van 40% naar 2%.

Meer informatie over het No Waste Network en de Award kunt u vinden op www.nowastenetwork.nl.